Verenigingen

Zwolle – Absens Carens

Studeer je in Zwolle of ben je dat van plan? We zijn er voor jou! Met ongeveer 100 leden zijn wij de toevoeging aan jou studententijd.
Samen eten, Bijbelstudie doen, feestjes vieren, studeren, sporten, op kamp en ga zo maar door.
Kijk een op onze website (https://absenscarens.nl/) of op onze instagram @absenscarenszwolle
Boven alles geldt natuurlijk: De afwezige doet zichzelf tekort!

Arnhem – Betula pubescens

Wij als CSV Betula pubescens zijn al sinds 1972 een christelijke studentenvereniging voor studenten die een MBO, HBO of WO studie volgen. Iedereen die in Arnhem of directe omgeving woont en studeert, kan bij ons lid worden. Betula pubescens is de ideale manier om andere christelijke studenten te leren kennen in een nieuwe (studie)omgeving. Dit doen we door afwisseling van soos, Bijbelstudie of met een pilsje in de stad! We willen als christelijke studenten ons geloof delen en elkaar hierin steunen.

Als leden helpen wij elkaar met studie, geloof en veel andere zaken. Daarnaast zijn wij altijd in voor een biertje(of meerdere) en een goed gesprek. Behalve soos en Bijbelstudie zijn er in een jaar nog veel meer activiteiten, waarvan de voornaamste: Kampen, Liftweekend, Zomer/Winter kamp, Amicale feesten (feest met andere verenigingen) en bovenal de Dies Natalis (galadiner ter ere van de verjaardag van de vereniging). Dit alles maakt Betula pubescens de meest epische en gewaardeerde christelijke studentenvereniging van Arnhem en omstreken!

Meer informatie? Neem dan eens een kijkje op onze website:
https://www.betulapubescens.nl/

Leeuwarden – It Bernlef Ielde

Bij een studentenvereniging denk je waarschijnlijk aan een grote, gezellige groep in een sociëteit. Dit vind je ook bij It Bernlef Ielde! Iedere woensdagavond vertrekken we met z’n allen naar onze sociëteit om daar met elkaar een feestje te bouwen, lekker met elkaar te kletsen en stoom af te blazen van de drukke schoolweek.

Naast deze gezelligheid is er ook plaats voor verdieping bij onze christelijke studentenvereniging. Daarom hebben we vóór deze sociëteit avonden een moment om in kleine groepen te eten en te praten over ons geloof en de dingen die ons bezighouden. Dit is dan ook één van de dingen die onze vereniging zo hecht maakt. We hebben persoonlijke aandacht voor elkaar en willen elkaar ook de ruimte geven om onszelf te zijn. Verder hebben we activiteiten zoals kamp, het Dies Natalis gala en activiteiten zoals schaatsen en bowlen. Regelmatig vinden er borrels en huisfeesten plaats in de negen verenigingshuizen die onze vereniging rijk is. De meeste van onze leden wonen in deze verenigingshuizen, waarin regelmatig plekken vrijkomen voor nieuwe leden.

Zien we jou een keer terug op een van onze open avonden?

Website:
https://itbernlefielde.nl

FaceBook:
https://www.facebook.com/itbernlefielde

Instagram:
https://www.instagram.com/itbernlefielde

Deventer – Pro Deo

Wij zijn CHBOV Pro Deo. De enige echte christelijke studentenvereniging uit Deventer.

Als je een vereniging zoekt die studentikoos is, zoek dan niet verder, bij Pro Deo ben je aan het juiste adres. We doen toffe activiteiten, goede Bijbelstudies, hebben ieder jaar een elegante Dies Natalis, waanzinnige amicale feesten en ouderwets gezellige pizza-avonden. Dit zijn slecht een paar voorbeelden uit ons studentikoze arrangement. Ook op amicaal gebied zijn wij actief bij verschillende gelegenheden: amicale feesten, Dies Natalis van zusterverenigingen en natuurlijk het HBOLOOG-weekend. Met andere woorden, ontzettend actief en amicaal aanwezig.

Wat Pro Deo echt speciaal maakt is dat we een ontzettend hechte groep zijn. Je hoort er meteen bij. We helpen elkaar, delen lief en leed met elkaar en hebben een goede tijd samen. Kortom, we zijn een familie. Neem eens een kijkje op onze site als je meer van ons wil weten: https://www.pro-deo.info

Dronten – Vis Vitalis

Vis Vitalis is dé gereformeerde studentenvereniging van Dronten. Een levendige vereniging met ruim 30 actieve leden, een hechte vriendengroep. Bijbelstudies, sport, activiteiten en mooie feesten typeren Vis Vitalis. De vereniging maakt je studententijd waardevoller, naast je studie kun je veel leren en meemaken!

Iedere week is er een verenigingsavond, twee keer in de drie weken wordt er een bijbelstudie gehouden, en in de andere week is er een activiteit, zoals bijvoorbeeld karten, zwemmen of een spelletjesavond.

De meeste leden volgen een agrarische opleiding aan de Aeres Hogeschool in Dronten. Binnen het HBOLOOG staat Vis Vitalis dan ook bekend als de boerenvereniging.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag meer informatie? Kijk dan op www.visvitalis.nl of stuur een mailtje naar info@visvitalis.nl. Verder is het altijd mogelijk om een avondje mee te draaien! Hiervoor kan je ook een berichtje sturen naar het bovenstaande mailadres.